woensdag 30 april 2008

Dagje vissen





Na dagen te hebben gevist naar waar we nu naar toe gingen, was het 20 april zover.
Wat bleek? De commissie tussentijdse evenementen had haar oog laten vallen op een actieve dag vol buitensport gebeuren. Iets waar wij mannen ons altijd toe aangetrokken voelen. Of het nu achter een beer aangaan is of lopen voor de leeuw of op een andere manier op jacht, altijd is er iets existentieels in het zelf veroveren van voedsel of het vermijden voedsel te worden.
Wij gingen dus vissen! Het zeegat uit. De woelige baren op. Met eigen handen beesten vangen.
Nu viel de voorbereiding mee. Bakken met pieren stonden al klaar. Als je de bakjes liet vallen dan pierden er pieren uit de scheuren, maar gelukkig lieten niet veel van de ouderen een bakje vallen.
Eenmaal buitengaats voor anker gegaan bleef het lange tijd rustig. Er was iets niet in (aan) de haak. Gelukkig hadden we uitleg gehad van een duitser die ook niks ving, zelfs geen bot.
Het bestuur hield zich zoals een bestuur betaamt verre van het tekeer gaan met een hengel (het zgn hengelen).
Anderen daarentegen (ik kan hier verschillende namen noemen) werden fanatiek en dat moesten de pieren bezuren. Veel wijting was hun deel. De vissen leken niet van ver te komen dus was er geen sprake van verwijting. Wel van het ontbreken van onze vaste cameraman; de stand-in leverde maar matig werk. Wellicht dat we er toch nog van kunnen genieten.
Uiteindelijk zijn we terug gevaren waar op de wal, bij een lekker glaasje werd besloten de prijsuitreiking uit te stellen tot het echte weekend.
Als iemand nog foto's of filmpjes heeft dan gaarne doorsturen naar de webmaster.

Geen opmerkingen: